500 TL ve üzeri alışverişlerde KARGO ÜCRETSİZ
0
0 Adet
Toplam: 0,00 TL
  • Sepetinizde ürün bulunmuyor.
Sepete Git

İlham Üzerine

24/06/2020 14:06:58

Bu günlerde en çok konuştuğumuz konulardan biri motivasyon.

Nasıl motive oluruz?

Nasıl motive ederiz?

Benim amatör aşçı ve yemek bloğu yazarı yanım için; motivasyon ve ilham kavramları oldukça iç içe geçmiş durumda.

Bazı sabahlar aklımda “yapmalıyım!” diye uyandığım tarifler olur. Kalkar kalkmaz elime kağıdı kalemi alır önce gece gelen ilhamı yazar ve hemen arkasından onu hazırlamaya koyulurum. Yapar yapmaz çevreme tattırır; yorumlarını aldıktan sonra bu sefer bu reçeteyi iyileştirmeye geçerim. Bazen gerçek bir fiyasko olur beni uykumdan uyandıran tarif; bazen de evin favorisine dönüşür.

Çoğunlukla bilmem ve tam da anlamlandıramam bu ilhamın nereden geldiğini. Belki önceki akşam izlediğim filmde dikkatimi çeken pasta, belki markette yeni çıktığını fark ettiğim mevsim sebzesi, belki instagramda sağlıkla ilgili gördüğüm bir paylaşım. Her ne olursa olsun ilham bana öyle bir enerji verir ki bu tarifi denemezsem ölecekmiş veya herşey çok ters gidecekmiş gibi hissederim. İşte motivasyonun ve ilhamın birbirine geçmiş hali.

Tadimdakalanlar web sitesini hazırlarken aslında ilk başta annelerimizin bize; ileride kendi evimiz olduğunda kullanmamız için kuşaktan kuşağa geçirdiği tarif defteriydi aklımdaki. Sonra baktım ki anlatmalara doyamıyorum başladım birilerine ilham veya motivasyon kaynağı olacağını düşündüğüm deneyimlerimi yazmaya. Kimi zaman çok zevk aldığım bir eğitim, kimi zaman anımın baş köşesine oturmuş tat veya mekan. Elbette ana motivasyon kaynağım olan tarifleri unutmadım, hiçbirşey olmasa kızıma benden dijital bir arşiv kalmış olur dedim ve iki yıldır da bu motivasyonla devam ediyorum.

Son örneğim ise ilhamı sinirimden veya üzüntümden aldığım zamanlara dair. Bazen, kendine de kimseye de katlanamadığın günler olur. Mağarana çekilmek istersin, bu durumda ben de aynısını yaparım ama benim mağaram; gürültülü çırpıcılar, kokular, çeşit çeşit baharatlar, ısılar ve tatlarla dolu. Mutfağımın kapısını kapatır, içinde kaybolmaya bayıldığım onlarca yemek kitaplarımdan birini seçer, bana nefes olan Spotify playlistimi açar ve gerçekten rahatlayana kadar doğrar, pişirir yoğururum. Her şey bittiğinde ise yeniden kendimi sevmeye başlamışımdır bile, yaptıklarımı paylaştığımda ise bu sefer etrafıma yeniden adapte olurum.

Hepimiz tekamülümüzü arıyor ve aslında konunun özünün kendi mutluluğumuza odaklanmak olduğunu biliyoruz. Hayatımız optimizasyonlara kafa yorar, kısa yollar ararken onlarca koşuşturma arasında geçip gidiyor. Tüm bu rasyonel kararlar yumağının arasında gelin kendi ilhamınız takip edin, gerisi en harika sürprizlerle gelecektir.


Sevgiler

Ayşegül

Kasım 2019